A fideszes 2/3 nem nagyon bízik a népben

A HVG cikke: 

Hatalmas területen lesz a TEK az úr hétfő éjféltől kedd délelőtt 11-ig – itt a terrorelhárítók lakásokba mehetnek be, embereket zárhatnak be vagy küldhetnek ki bárhonnan, általuk veszélyesnek vélt tárgyakat és anyagokat kobozhatnak el.

Nem bíz semmit a véletlenre a TEK, a parlament alakuló ülésére szinte a fél Belvárosra különleges intézkedéssort léptet érvénybe, olvasható a szerv oldalán. Ez május 8. 0 órától délelőtt 11-ig marad érvényben. Az alakuló ülésről a Parlament épületére asszociálhatna az egyszerű olvasó, pedig jóval nagyobb területre lesz érvényes a TEK-féle rendszer.

© 

Mit is jelent a különleges rend?

  • -A TEK lezárhatja a piros vonalon belüli területeket bármikor
  • -Megtilthatja az oda belépést, az onnan való kilépést, vagy kiküldhet onnan bárkit
  • -Korlátozhatja a területen lévő közintézmények működését
  • -Írásos engedéllyel beléphet magánlakásokba
  • -Megtilthatja közbiztonságra veszélyt jelentő anyagok, tárgyak bevitelét, és azokat eltávolíthatja

A Fidesz-frakció 1998 óta a Hold utcai református templomban tartott istentisztelettel kezdi a parlamenti ciklust, ez idén sem lesz másként, ez indokolja, hogy nem csak a Parlament szűk környékét zárja veszi gondozásába a TEK. A fideszesek egyébként havonta imaórákat is tartanak ugyanitt.

https://hvg.hu/itthon/20180507_Ejfeltol_a_TEK_a_fel_Belvarosban_atveszi_a_hatalmat?fbclid=IwAR2pyYoPNF3wHzD7baSJaZW8r0Xy3vUKeeXakD5e0nBO5yjDe4dtJafCmMs