Varga Attila blogja

2019.dec.07.
Írta: VAttila Szólj hozzá!

Megbeszélés a szomszéd kerületben

Szabó Tímea: Fel sem merült, hogy ez bentről ment volna ki

Sajnos már a kispesti fidesz is rálépett erre az útra.

Képviselőtársam Lackner Csaba házát, ahol a családjával él megfigyelik, fotózzák, ki tudja milyen céllal.

Az index.hu cikke:

29764025_2e80bce881e3a6ce199565c0fb44f467_wm.jpg

Ez nemcsak példátlan jogsértés, hanem üzenet is, állítja a Párbeszéd társelnöke, parlamenti frakcióvezetője a Karácsony Gergelyről kiszivárgott felvétel ügyében. Szabó Tímea feljelentést tett, és azt mondja, elvárja, hogy a hatóságok tegyék a dolgukat. Villáminterjú.

Már rögtön csütörtökön bejelentették, aztán később arról volt szó, kedden tesznek feljelentést a Karácsony Gergelyről kiszivárgott hangfelvétel miatt. Megtörtént?

Igen, kedden a Fővárosi Főügyészséghez fordultunk az általam már a sajtótájékoztatón is említett, a Büntető törvénykönyv (Btk.) szerinti tiltott adatszerzés gyanújával.

A hétvégén azt is mondta, hogy a nemzetbiztonsági védettséggel rendelkező Képviselői Irodaházban rögzíthették a kiszivárgott hanganyag alapját képező beszélgetéseket. Miért tiltott adatszerzésre gyanakodnak, találtak erre utaló eszközt, lehallgatóberendezést az irodaházban?

Nem, sem én, sem a kollégáim sem vagyunk nemzetbiztonsági szakértők, van erre illetékes hatóság. Egyelőre nem tudjuk, hogyan rögzítették az irodában a bizalmas beszélgetéseket, de a felvétel alapos elemzésével azt már tudjuk, hogy melyik elnökségi üléseinkről készülhetett hanganyag. Karácsony Gergely és én is elmondtam már, nálunk a Párbeszédben a hetente tartott elnökségi üléseken van politikai konzultáció, ilyenkor kötetlenül, őszintén beszélünk egymással az aktuális ügyekről.

Ezek szerint a néhány perces felvétel több, különböző napon, más-más beszélgetéseken készült?

Az a gyanúnk, hogy igen, erre több pontja utal a felvételnek, amelyen könnyedén hallható, hogy manipulált, torzított, összevágott anyag. Tartalmilag is elemeztük, így derült ki, hogy kitől, mikor és mely ülésünkön hangozhattak el bizonyos kérdések, Gergő pedig más, a felvételen nem hallható felvetésekre reagált valójában, akár egészen más témában, sőt egészen máskor. A kontextust is elemeztük, ahogyan például azt is, hogy gyermekhang is felhangzik egy ponton, az én gyerekem hangja.

Ezek alapján mikor készülhettek a felvételek?

Van olyan pontja, ami még a főpolgármester-jelölti előválasztás első fordulója körül készülhetett, más kérdések később, már a kerületi tárgyalások idején merültek fel a párt elnökségében, ezeket beszéltük át. Az biztos, hogy a felvétel készítője és kiszivárogtatója manipulálni, félrevezetni akart, rosszindulatú szándékai voltak, hiszen bizonyos kérdéseket bevágott más válaszok elé. A kérdezők viszont több esetben így is magukra ismertek, és jelezték, hogy nem ezt a választ kapták Gergőtől.

Kik voltak ott ezeken az üléseken biztosan, és ki a felismert kérdező?

Az eltorzított hangú kérdésfeltevő nem egy személy, a Párbeszéd volt elnökségi tagját, Erőss Gábort és a jelenlegi elnökségi tagot, Mach Pétert is sikerült azonosítanunk, ők maguk is felismerték a saját kérdéseiket. Egy harmadik kérdezőben egyelőre még bizonytalanok vagyunk, akire gondolunk, nem ismeri fel magát teljes bizonyossággal – pedig igyekeztünk technikai eszközökkel tisztítani ezt a felvételt. Ismétlem, mi nem vagyunk nemzetbiztonsági szakemberek, nem ez a dolgunk. De az biztos, hogy ez az egész módszer több mint emlékeztet a Fidesz elmúlt hetekben követett kampányára.

Az fel sem merült, hogy a párt elnökségéből bárki felvételt készített, és kiszivárogtatta?

Nem, fel sem merült, hogy ez bentről ment volna ki. Ránk nem jellemző ez a módszer, ráadásul mi – a Párbeszéd összes elnökségi tagja – egy csapat vagyunk, többségünk jelölt az önkormányzati választáson, nyilvánvalóan nyerni akarnak, esélyük is van, ahogy Gergőnek Tarlóssal szemben. Ehhez egyedül csak a Fidesznek fűződik érdeke, méghozzá nem is elhanyagolható. A Fidesz ugyanis retteg, hiszen Karácsony Gergely és Tarlós István a közvélemény-kutatási adatok alapján hetek óta fej fej mellett vannak.

Az elmúlt hetek eseményei, nemcsak ez a hangfelvétel, hanem az álruhás, csuklyás trollok, a Karácsony Gergelyt és gyerekét követő és autóból fotózó paparazzók, a folyamatos rágalmazások és mocskolódások, a VI. és VIII. kerületi rendőri vegzálások, a hivatali autóval járó plakáttépkedők a II. kerületben, a csepeli jelöltünkkel szembeni erőszakoskodás egytől egyig mind azt erősítik, hogy a Fidesz nem válogat az eszközökben.

Mit gondolnak, a lejáratás vagy a megfélemlítés lehetett itt inkább cél?

Nyilván nem véletlen, hogy ilyen átlátszó módon hegesztették össze ezt a felvételt, hogy abból az is kiderüljön, hetek, akár hónapok óta hallgathatták a bizalmas beszélgetéseinket. Ez nemcsak példátlan jogsértés, üzenet is. Ez is a Fidesz módszere. De nem én fogom feltárni ezt a bűntényt, viszont elvárom, hogy az illetékesek megtegyék. Az pedig legyen világos, hogy sem engem, sem minket, a Párbeszédet nem lehet megfélemlíteni. Nem azért lettünk politikusok, hogy Orbán kottájából játsszunk. Éppen azért, hogy ezt a rothadt, orwelli világot meghaladjuk, hogy ebben az országban senkinek ne kelljen attól tartania, hogy illegálisan megfigyelik, lehallgatják. Volt már ilyen világ Magyarországon, az is a történelem szemétdombján végezte, ez is ott fogja.

De ezek után azért tesznek óvintézkedéseket?

Kénytelenek vagyunk, tettünk és teszünk lépéseket.

Mit gondol, kijöhetnek újabb hangfelvételek, akár egy Karácsonyra terhelő mondat még a következő másfél hétben?

Tekintettel arra, hogy a Fidesz retteg, mert érzik a vesztüket, bármit el tudok képzelni. Abban biztos vagyok, hogy Karácsony Gergely nem mondott mást bent sem, mint amit képvisel és amiért küzd a nyilvánosság előtt, legfeljebb más szavakkal. De látjuk, hogy semmitől sem riadnak vissza, és mivel joggal félnek Karácsony Gergelytől, nem fognak válogatni az eszközökben. De ha azt hiszik, meg tudnak bennünket állítani, hát nagyot fognak csalódni.

(Borítókép:  Karácsony Gergely és Szabó Tímea érkezik a sajtótájékoztatójukra a Kossuth térre 2019. június 18-án. –Koszticsák Szilárd / MTI)

https://index.hu/belfold/2019/10/02/hangfelvetel_karacsony_gergely_szabo_timea_feljelentes_interju/?fbclid=IwAR1qx0-imcWn1UPfkYcXkYCCQHK0tx52tozie2GvXQyFW1P5DTpASDAnuZs

Hétvégi találkozók

Szombaton a 68-as busz végállomásánál, vasárnap a Kócsag utca végében levő kis parkban nagyszerű hangulatú beszélgetéseken keresztül mondták el az itt élők azokat feladatokat, amiknek a megoldásában várják a segítségemet az elkövetkező öt évben.
A sok feladat mellé sok bíztatást is kaptam.

Köszönöm a bizalmat!

Hétvégi találkozók

Hét közben csak rövid találkozásokra van lehetőség, de szombaton és vasárnap volt alkalmunk leülni és egy kicsit beszélgetnünk egymással.
Nagyon örülök, hogy sok kispesti elfogadta a meghívásomat ezekre a találkozókra és aki nem tudott most eljönni, várom szeretettel a következő szombaton a 68-as busz végállomásánál illetve vasárnap a Napraforgó ovihoz közeli (Kócsag utca) kis parkba 10-15 óra között.

Tanévnyitó a Gábor iskolában.

Budapest Főváros XIX. Kerület Kispest Önkormányzata  1 millió forintot adományoz a Gábor Áron Általános Iskola részére.

Kispest önkormányzata az államosítás ellenére elkötelezett a Kispesti iskolák, az iskolákba járó kerületi gyerekek és a szülők iránt. Ezért több formában is támogatja az intézményeket, illetve a családokat. 2019. évi költségvetését februárban fogadták el a képviselők, melyben idén is szerepel az iskolatámogatási alap, amely éves szinten egy-egy millió forintot jelent az államosított intézményeknek. A pénzt minden iskola saját szükségletei szerint használhatja fel.

Ezzel a támogatással a kispesti diákok tanulását, az intézményben hasznosan eltöltött időt, és a pedagógusok munkáját szeretnénk könnyebbé tenni.

Az önkormányzat továbbá idén is ingyenes füzetcsomagot biztosít tanévkezdéskor a kispesti iskolák alsó
tagozatos és ötödik osztályos tanulói számára, ezzel is segítve a családokat. A csomagot az egyházi intézményekben tanuló kispesti diákok is megkapják. A füzetcsomagokra az önkormányzat csaknem hárommillió forintot különített el költségvetésében. Az intézmények- bölcsődék, óvodák, iskolák, korszerűsítésére, felújítására idén mintegy 500 millió forintot fordít Kispest Önkormányzata.

 

 

Békés Anna ajánlása

 

Kedves Kispestiek!

Elindult az önkormányzati választási kampány.

Kérem, hogy ajánló aláírásukkal támogasság azt, hogy képviselőjelöltként elindulhassak az őszi önkormányzati választáson.

Kérem támogassák Gajda Péter és Karácsony Gergely indulását is!

Ajánlásaikat az alábbi helyszíneken és időben tudják leadni:

PÁRBESZÉD TERE (KISPEST, ADY ENDRE ÚT 89.)
2019. augusztus 31. (szombat) 9.00-14.30 óráig
2019. szeptember 7. (szombat) 9.00-14:30 óráig

2019. augusztus 26-30. (hétfő-péntek) 15.00-19.00 óráig
2019. szeptember 2-6. (hétfő-péntek) 15.00-19.00 óráig

68-AS BUSZ VÉGÁLLOMÁS (KISPEST, VAS GEREBEN U. 179.)
2019. augusztus 24. (szombat) 9.00-14.00 óráig 
2019. augusztus 31. (szombat) 9.00-14.00 óráig 
2019. szeptember 7. (szombat) 9.00-14.00 óráig


Köszönöm!

Ajánlásgyűjtés 2019. augusztus 24. - szeptember 7.

 Kedves Kispestiek!

Elindult az önkormányzati választási kampány.

Kérem, hogy ajánló aláírásukkal támogasság azt, hogy képviselőjelöltként elindulhassak az őszi önkormányzati választáson.

Kérem támogassák Gajda Péter és Karácsony Gergely indulását is!

video-varga-javitott.jpg

 

Ajánlásaikat az alábbi helyszíneken és időben tudják leadni:

PÁRBESZÉD TERE (KISPEST, ADY ENDRE ÚT 89.)
2019. augusztus 24. (szombat) 9.00-14.30 óráig
2019. augusztus 31. (szombat) 9.00-14.30 óráig
2019. szeptember 7. (szombat) 9.00-14:30 óráig

2019. augusztus 26-30. (hétfő-péntek) 15.00-19.00 óráig
2019. szeptember 2-6. (hétfő-péntek) 15.00-19.00 óráig

68-AS BUSZ VÉGÁLLOMÁS (KISPEST, VAS GEREBEN U. 179.)
2019. augusztus 24. (szombat) 9.00-14.00 óráig 
2019. augusztus 31. (szombat) 9.00-14.00 óráig 
2019. szeptember 7. (szombat) 9.00-14.00 óráig


Köszönettel:
Varga Attila

Az űrből is látszik a sarkvidéken tomboló tűz

Lángol az Északi-sark körüli terület, Alaszka, Grönland és Szibéria több térségét is tűz pusztítja – írja az IFLScience. A régióról készült műholdas felvételek az látható, hogy hatalmas füstoszlopok törnek fel az erdőkből.

Fotó: NASA/USGS/LandSat8/OLI

A mostanihoz hasonló tartós és nagy területet érintő tüzek a sarkvidéken ritkaságnak számítanak, különösen az év ezen szakaszában. A számítások alapján a tüzekkel csak júniusban 55 megatonna szén-dioxid jutott a légkörbe. Ez nagyjából Svédország egész éves kibocsátásával egyenlő.

Nem csoda, hogy ilyen mértékű tűzvészek alakultak ki a régióban, hiszen az idei június volt minden idők legforróbbika. A tüzek feltételezhetően júliusban is tovább tombolnak majd, hiszen a becslések szerint

a mostani lehet a valaha mért legforróbb hónap a Földön.

Az Arktisz jelenleg kétszer gyorsabban melegszik, mint a bolygó többi területe.

 

https://24.hu/tudomany/2019/07/24/eszaki-sarkkor-tuzvesz-arktisz/?fbclid=IwAR2ck6Jdj7PwdDzC_JQRSXLqCAEMN83KrqyBvZLUScwYT4A2Vo969rHsDy8

Kitekintő

Hosszú cikk, de érdemes végigolvasni.

075_zawrzel-viktoror181108_npbz6-2.jpg

 

"Mert ha Orbán Viktornak jogában állt tulajdonviszonyokhoz nyúlni, szuverenitásháborút indítani saját mozgástere bővítése érdekében, ha okkal hirdethetett harcot az őt bénító nemzetközi gigászok sokmilliárdos menedzsmentdíjai ellen, akkor leendő politikai versenytársai sem érhetik be erőtlen kardcsörtetéssel. Nekik, ha kormányozni akarnak, először vissza kell foglalniuk a hazát a mai miniszterelnök monopoljáradékos „mozgatottjaitól”. Akik, ha minden így megy tovább, 2022-re a magyar bankrendszer, az energetika, az informatika, a teljes élelmiszeripari vertikum és a turisztikai ágazat tartóoszlopai lesznek. És még sorolhatnánk.

Az ő semlegesítésük viszont jogállami keretek között körülbelül olyan sikerrel kecsegtet, mint az Orbánék által tíz éve beígért elszámoltatás. Pont semmilyennel. A hatalmi pártot tehát még akár le is lehet győzni egy-egy választáson, ám mostantól ez a rendszer demokratikus eszközökkel már-már megdönthetetlen."

https://www.valaszonline.hu/2019/07/25/orban-szuverenitashaboru-gazdasagi-megszallas/?fbclid=IwAR0ggTN4fUv58Ol9D-lvNL9Li5sAHnL-AcGWhjbBR2WKHzmCIp4s_0FQUpc

Ellenzéki együttműködés - Kispest

Főpolgármester-jelölt, polgármester-jelöltek, önkormányzati képviselői-jelöltek mind-mind ugyanazt akarjuk: egy zöldebb, tisztább, szolidárisabb Budapestet!

Folyamatosan járom a fővárost, találkozom az ellenzéki együttműködés jelöltjeivel, hogy megbeszéljük, kinek milyen problémái vannak a kerületében, ki mit vár el egy igazi főpolgármestertől. Legutóbb a dél-pesti térség, a 10., a 18., a 19. es 20. kerület jelöltjeivel tartottunk megbeszélést, köztük Gajda Péter kispesti polgármesterrel. Szóba került a közlekedés, a szemétprobléma, a közösségi terek fejlesztése és még számos más ügy is.

 Már nem kell sokáig várni: ki fogjuk szabadítani Budapestet Orbán és Tarlós fogságából! A választás után pedig az eddig elhanyagolt dél-pesti térség is számíthat a főpolgármesterre!

Egy mindenkiért, mindenki Budapestért! 

https://www.facebook.com/karacsonygergely/posts/2575382915827872 

67584240_2575382219161275_1792892638395891712_n.jpg

67131302_2575382235827940_7698680546813018112_n.jpg

67181380_2575382252494605_7516008569737576448_n.jpg

süti beállítások módosítása