A legújabb találmány graffitizés ellen.

A bejegyzést követő friss hír, hogy elbontották a tákolmányt, de őrbódét nem helyeztek ki a munkáltatók.

A napokban kiderítettem, hogy a gyorsforgalmi út mellett posztoló emberek a metró vasútbiztonsági szolgálatához tartoznak, és a graffitizés megakadályozása a feladatuk.

A Facebookon többen aggodalmukat fejezték ki az ott dolgozók munkakörülményei iránt, ezért ma a Párbeszéd Magyarországért kispesti tagjai társaságában négy adag meleg étellel látogattam meg az ott dolgozókat. A beszélgetés során kiderült, hogy ők elégedettek a munkakörülményeikkel, a felajánlást megköszönték, de nem fogadták el.

Érdeklődésemre elmondták, feladatuk megakadályozni, hogy valaki átmásszon a kerítésen, valamint gátat szabni a metrószerelvények rongálásának, graffitizésének.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy ha valaki a kerítést átmászva metrószerelvényt szeretne graffitizni, az a sínek között járva súlyos és életveszélyes áramütést szenvedhet el.

Minden tiszteletem a vagyonőröké, de arról győződtem meg, hogy méltatlan körülmények között végzik a feladatukat. A képeken is látható, őrbódénak sem nevezhető tákolmány “védi” őket a metsző széltől, az esőtől, a hótól és az eljövendő kánikulától.

A munkáltatóik emberségére és a nyilvánosság meggyőző erejére számítva arra kérem a vagyonőrök feletteseit, hogy az időjárás viszontagságaitól óvó építményt biztosítsanak a dolgozóik számára