Utcáról Lakásba

Kispest baloldali többsége egy igazán baloldali kezdeményezés mellé állt akkor, amikor A Város Mindenkié csoport és az Utcáról Lakásba Egyesület programját elfogadta, és a megkötendő szerződést Gajda Péter polgármester a testület elé vitte, amit a testület egyhangúlag megszavazott.

Az előkészítő munkacsoport vezetőjeként ezt komoly és példaértékű sikernek tekintem.

A Párbeszéd Magyarországért politikusaként pont az ilyen programok reménye miatt léptem koalícióba a többi baloldali párttal.

Az Egyesület munkája igazán most kezdődik, segítsük őket ebben!

"Az Utcáról Lakásba Egyesület programjának lényege, hogy jelenleg használaton kívüli és/vagy rendkívül rossz állapotú önkormányzati bérlakásokat újítanak fel úgy, hogy a felújításokat részben önkormányzati forrásokból, részben pedig adományokból, pályázatokból finanszírozzák. A felújítási munkák után a szociális bérlakásokba ezután korábban hajléktalan bérlők költözhetnek be. Ebben az esetben az első lakást Krisztina és élettársa kapják meg, a második Csorba Erika és János. A lakásba költözés mindkét család esetében hatalmas siker, de Krisztina számára ezzel nem csak az emberhez méltó lakhatás megszerzéséről van szó, hanem arról is, hogy végre esélye lesz újra együtt élni gyermekeivel."