Vasárnapi gondolatok

Európa több országában az elmúlt hétvégén választásokat tartottak, ahol eldöntötték a nemzetek, hogy milyen úton kívánnak a továbbiakban haladni.

Ezek a változások úgy érnek minket, hogy közben nyakig süllyedünk a mindent elsöprő "szabadságharcunkban".

 
 
 
 
Nem az a fő kérdés, hogy miképpen tudunk választ adni a jelen kihívásaira, hanem elveszünk abban, hogy miképpen állítsuk vissza a Parlament környékét az 1944 előtti állapotokra, és el kell vesznünk abban is, hogy miképpen lehet a felelőtlen kormányzás által okozott károkat kijavítani, telefon, sárga csekk, vagy bármiféle blőd sarccal.
 
Eközben elfelejtünk beszélgetni, elfelejtünk gondolkodni, és elfelejtünk szép lassan levegőt venni, elfelejtünk ÉLNI. Élni azokkal a lehetőségekkel, amik egy igazságos társadalom alapjai lehetnének , élni a társadalmi párbeszéd alkotó erejével.
 
 
 
 
Jelenleg a jövőnket éljük fel, mind anyagi, mind morális szempontból.
A Matolcsy-Nyerges, és a jó ég tudja kikhez köthető szabad rablás közepette, Orbán a lelkekben még megbújó reményt lopja el, az egyre következetlenebb hazugságaival. Torz az az ország, ahol az Orbántól való megmenekülésünket Gyurcsánytól várjuk.
 
Ezekben a nehéz időkben bolond, aki a nyers erőben látja az egyedüli megoldást. (láttunk már ilyet a világháborúk környékén) 
 
Lássuk be végre, hogy nem lehet a 19. század hamis logikájával, pusztán egy szűk hatalmi csoport diktátuma szerint alakítani Európa és Magyarország életét. Ki kell szélesíteni a demokratikus döntéshozatalt, hogy a benne élők magukénak érezhessék saját sorsukat, hogy ne a másik ember elveszejtésében lássanak egyedüli megoldást a saját gondjaikra.
 
 
 
Tegyünk kísérletet a társadalmi szintű szemléletváltásra, hozzunk létre aktív közösségeket, ahol az együttműködést megtanulva tudunk felelős döntéseket hozni. A Lehet Más a Politika ezekért a célokért kíván szövetséget kötni a társadalom minden tagjával.
 
 
 
 
 
 
 
Kedves Olvasó! Keressenek élő LMP tagot, vagy aktivistát a lakóhelyük szerint, és kérdezzék őket közös dolgainkról.
 
Mondják el Önök, miként szeretnének jól élni hazánkban és a nagyvilágban!
 
 
Fenntarthatóság, igazságosság, részvétel!
Címkék: választás, lmp