Vonzó városközpontokat!

Nincs klasszikus városközpontunk, kertvárosi Telepeink arculata pedig kedvezőtlen irányba változik: szaporodnak a mini-lakóparkok miközben régi és új lakótelepeink között hatalmasak a különbségek. Szabad területeinken szinte kizárólag lakások épülnek, az infrastruktúra, a kulturális és a közszolgáltatások nem követik a fejlesztéseket.
 
Öt kerületi moziból ma egy sem üzemel, a Bókay-kert potenciálját messze alulmúlja. A kerület százezres lakossága a Belvárosba jár szórakozni, vagy a közlekedés nehézségei miatt inkább lemond erről.
 
Ezért:
  • Valódi kisközpontokat adunk Telepeinknek, közszolgáltatások, kulturális létesítmények és munkahelyek telepítésével, a kiskereskedelem és a vállalkozások Pestszentlőrinc-kártyával való ösztönzésével, parkosítással.
  • Bővítjük a kulturális teret, önkormányzati pályázatokkal: a szárnyakat bontó helyi csoportokat támogatjuk, az igényesebb produkciókat helybe hozzuk. Rétegeket kiszolgáló, a fiatalokat estére a kerületben tartó előadásokra is szükség van.
  • Parkvárosbarát építésszabályozást hozunk létre: kertvárosi övezeteinkben csökkenő lakásszámmal, kötelező zöldfelülettel; lakótelepeinken pedig a beruházóknak a szolgáltatások és infrastruktúra kiépítésébe való bevonásával. Ösztönözzük az energiatudatos beruházásokat.