Pörköltet Mindenkinek

A kispesti főzőversenyen kíváló idő, remek progamok nyagyszerű társaság tette emlékezetessé ezt a vasárnapot. A PM kispesti és 18.kerületi egyesített csapata a "Provanszi marhaegytál" ételt készítette Halpert Dani vezénylésével, ami a zsűritől különdíjat kapott.

Nagyszerű csapatmunka volt, jövőre ismét előrukkolunk valami finomsággal

Íme a recept:

Hozzávalók:
1 kg marhacomb
20 dkg kolozsvári szalonna
20 dkg sárgarépa
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 paradicsompüré

bors
kakukkfű
50 dkg paradicsom
5 dkg vaj, kevés liszt
1 kis üveg olajbogyó

Elkészítés:
A húst, a szalonnát és a répát kis kockákra vágjuk. A szalonnát kisütjük és kivesszük. A zsírjában megpirítjuk a kockákra vágott marhahúst, majd beletesszük az apró kockákra vágott hagymát, sárgarépát. Kb. 5 percig pirítjuk, utána visszatesszük a szalonnát, beletesszük a paradicsompürét, zúzott fokhagymát és a fűszereket.. Másfél órán át főzzük. Mikor a hús már majdnem teljesen puha, beletesszük a gerezdekre vágott paradicsomot is. Ezután a vajat egy kevés liszttel összekeverjük, és óvatosan a húshoz adjuk. Egy kicsit forrni hagyjuk, és a végén beletesszük az olajbogyót. Ropogós fehér kenyérrel isteni.